Verhuis als een pro, 7 handige verhuistips!

verhuist
Zo verhuist onze koning!
20 januari 2019
zakelijke verhuizing
5 Tips om na een zakelijke verhuizing snel van start te kunnen!
30 januari 2019
verhuistips

Verhuizen doe je natuurlijk niet iedere dag, tenzij je bij een verhuisbedrijf als Top Movers werkt. Om je op weg te helpen, zodat ook jij kunt verhuizen als een professional geven we je daarom deze handige verhuistips!

7 Handige verhuistips!

Als je de volgende verhuistips opvolgt, moet het helemaal goed komen met jouw verhuizing!

Tip #1: Begin op tijd!

Begin op tijd met de voorbereidingen. Check bijvoorbeeld de opzegtermijnen van je huur, je energieleverancier en je telecomprovider. Zo voorkom je dat je straks nog enige tijd met dubbele kosten zit. Regel dus ook op tijd de nieuwe leveringen aan je nieuwe adres, zodat je direct van alle gemakken voorzien bent op je nieuwe stek.

Tip #2: Maak een verhuisplanning

Om het overzicht te behouden en te zorgen dat je niets over het hoofd ziet, is het handig om een goede verhuisplanning met een checklist te maken. Lees voor het maken van een degelijke verhuisplanning ook eens deze blog door: Een verhuisplanning nodig bij het verhuizen?

Tip #3: Ontspullen!

Om het jezelf nog makkelijker te maken tijdens het inpakken en straks met een frisse start te kunnen beginnen, is het de hoogste tijd om te ontspullen! Zoek al die rommel eens uit en bedenk je of je ergens wel echt gelukkig van wordt. Zo niet? Breng het naar de kringloop of als het echt oud en vies is naar de milieustraat. Heb je toch enige sentimentele aarzelingen? Je kunt ook een mooie foto maken om de herinnering te bewaren.

Tip #4: Het inpakken

Door bij het inpakken slim te werk te gaan, bespaar je jezelf en je hulptroepen een hoop tijd en moeite. Zo is het verstandig de dozen goed stapelbaar te maken en kun je met het labelen van dozen zorgen dat alles straks op de juiste plek wordt uitgeladen.

Tip #5: Leer van andere fouten

Je hoeft niet alle fouten zelf te maken om er van te leren. Lees voor de meest voorkomende verhuisfouten en nog een aantal nuttige verhuistips ook eens deze blog: Hé aankomende verhuizer, leer van deze ‘verhuisfouten’!

Tip #6: Blijf realistisch

Overschat jezelf en je familie en vrienden niet. Bedenk je goed wat je graag zelf wil doen en of je dit ook aankunt, zowel lichamelijk als fysiek. Wanneer vrienden je aanbieden om te helpen, moet je er ook rekening mee houden dat je ze graag te vriend houdt en dus niet teveel van ze kunt eisen. Het is dan ook verstandig om bepaalde klussen als het vervoer en het zwaardere sjouwwerk gewoon uit te besteden aan de professionals van Top Movers bijvoorbeeld.

Tip #7: Vergeet niet de oplevering van je oude woning

Als je denkt alles achter de rug te hebben, staat je soms nog een hele klus te wachten met het opleveren van de oude woning. Verdiep je daarom ver van te voren al welke eisen hieraan gesteld worden, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Ook deze klus kun overigens gewoon uitbesteden hoor!

 

4 Comments

 1. Ivan schreef:

  Verhuizen, daar moet je in investeren. Inpakken en uitpakken doe ik altijd zelf. Al het andere gooi ik geld tegenaan en besteed het uit. Dat scheelt een hoop stress en rugpijn. Laat de verhuizers maar met de wasmachine sjouwen. Bovendien is alles dan ook nog eens verzekerd.

 2. Vincent Rondwijk schreef:

  Bedankt voor het delen van de goede verhuistips. Wij gaan over drie weken ook over naar ons nieuwe huis. We zijn al druk bezig met inpakken, maar moeten inderdaad ook nadenken over de oplevering van onze woning.

 3. Marie de Jonge schreef:

  Maak inderdaad een goede planning en begin vroeg met inpakken. Dit heeft mij in het verleden ook veel stress bespaard. Zorg daarnaast dat je voldoende mensen verzamelt die je kunnen helpen met verhuizen. Het is immers een hele klus.

 4. Maria ten Hoeve schreef:

  Bedankt voor de handige tips. Vooral nummer 1 is erg belangrijk, daar komt de rest uit voort, zoals genoeg dozen en een realistische planning zoals een verhuisdienst regelen. Ik zal er aan denken komende verhuizing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *