Verhuisdozen inpakken: zo doe je dat

huisdieren
Tips om je huisdieren te verhuizen
4 november 2020
De kortste verhuizing allertijden
De kortste verhuizing allertijden
18 november 2020
verhuisdozen inpakken

Verhuisdozen inpakken is een onderdeel van het verhuizen dat je meestal zelf doet. Afhankelijk van hoe groot je huis is en met hoeveel huisgenoten je woont ben je er best een tijd mee bezig. Een vraag die ons vaak gesteld wordt is: hoeveel verhuisdozen heb ik nodig? Wij hanteren een gemiddelde van 15 dozen per kamer voor een huishouden van twee à drie personen. Een vierpersoonshuishouden heeft ongeveer 90 verhuisdozen nodig. Best veel hè? Dus het is wel zo handig om deze verhuisdozen zo efficiënt mogelijk in te pakken. Hoe doe je dat eigenlijk?

1. Verdeel over de kamers

Begin het inpakproces door in iedere kamer een paar verhuisdozen neer te zetten. Pak daar terplekke je spullen in. Je keukenspullen zullen immers in je nieuwe huis ook in de keuken terechtkomen. Bovendien kun je op deze manier in de aanloop naar de verhuizing steeds wat inpakken, dit bespaart een hoop werk kort voor de verhuizing.

2. Label de dozen

Zorg ervoor dat elke verhuisdoos een label of opschrift heeft, het liefst aan alle kanten. Schrijf hierop naar welke ruimte de doos moet in het nieuwe huis. Dat maakt het uitpakken een stuk makkelijker. Schrijf bijvoorbeeld slaapkamer X, slaapkamer Y en slaapkamer Z op de dozen. In het nieuwe huis hang je de namen van de kamers op de deuren. Zo weten de verhuizers welke dozen in welke kamers neergezet moeten worden.

3. Niet te zwaar

Zorg ervoor dat je de verhuisdozen niet te zwaar inpakt. Standaard verhuisdozen zijn gemaakt voor een gewicht van zo’n 10 kilo. Je kunt daarom het beste een mix van zware en lichte spullen in een verhuisdoos stoppen. Doe bijvoorbeeld een paar pannen in een doos, samen met theedoeken. Voor zware spullen zoals boeken bestaan speciale verhuisdozen. Deze dozen zijn extra stevig en niet te groot. Hierdoor kun je deze dozen niet te vol inpakken. Heb je de verhuisdoos toch iets te zwaar ingepakt? Zorg er dan voor dat je de onderkant verstevigd met tape.

4. Apparaten

Er is geen betere verhuisdoos voor een televisie dan de originele doos van dit apparaat. Het is daarom handig om deze te bewaren voor een toekomstige verhuizing. Heb je de originele verpakking niet meer? Gebruik dan dekens of grote handdoeken om de televisie of andere kostbare apparaten te verhuizen. Snoeren, adapters en andere kabels en accessoires kun je het beste bij het apparaat inpakken. Dit scheelt een ingewikkeld zoekplaatje wanneer je de verhuisdozen moet uitpakken. Gebruik bijvoorbeeld een stukje tape om de snoer op het apparaat te bevestigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *