Verhuizen met een klein budget, dat doe je zo

Verhuizen naar een dorp
Dit is waarom je wilt verhuizen naar een dorp
10 februari 2021
slimme bel
Nieuw huis, dus slimme bel?
24 februari 2021
Verhuizen met een klein budget

Verhuizen met een klein budget

Ga je binnenkort verhuizen en heb je een klein budget om de verhuizing te regelen? Niet gevreesd! Je kunt prima besparen op een aantal kosten om de verhuizing zo goedkoop mogelijk te maken. Je zit wel aan een aantal vaste kosten natuurlijk, zoals de notariskosten e.d. Echter zijn er tal van posten die je op nul kunt laten staan. Dit is hoe je kunt verhuizen met een klein budget!

Maak een overzicht

Voordat je overal goed induikt, is het handig om een overzicht te hebben van de mogelijke kosten die je gaat maken. Denk hier verder nog niet te veel over na, ga uit van een lijstje met dingen die jij belangrijk vindt en denk vooral ook aan de kosten waar je sowieso niet onderuit komt, zoals kosten voor de makelaar. Als je alles op een rijtje hebt, moet je erachter gaan zetten wat het ongeveer zal kosten. Hiervoor kun je veel opzoeken op internet, er staan zat voorbeelden van kosten bij het kopen van een woning. 

Een nieuw overzicht voor verhuizen met een klein budget

Nog een overzicht? Jazeker! Bij dit overzicht ga je kritisch kijken naar de posten die je opgeschreven hebt. Moet je écht nieuwe spullen voor je interieur kopen? En kan die keuken niet toch een tijdje wachten? Je zal zien als je hier kritisch naar kijkt, je veel weg kan strepen. Vaak willen we alles gelijk opknappen, maar het is natuurlijk ook prima om dit over een aantal jaar te verdelen. Hoe leuk is het ook om echt (letterlijk) te bouwen aan iets? Haal daar juist energie uit!

Meerjarenplan

Als je nou je eerste overzicht bij de hand houdt na de verhuizing en je een beetje gesetteld bent, ga dan een concreet meerjarenplan maken. Kijk hoeveel je per maand kan sparen en wat je wilt laten doen. Maak een reële planning die ervoor zorgt dat je en je dromen waar maakt en waarbij je ook gewoon een leuk leven leidt (af en toe winkelen of uit eten gaan mag heus… als we dat allemaal weer mogen!). 

Sparen voor de toekomst

Als het goed is heb je al wat centen gespaard voor de verhuizing, je hebt nou eenmaal een kapitaal nodig om een huis aan te schaffen! Het is dus sowieso verstandig om nu al te starten met sparen, als je pas over twee jaar wilt verhuizen. Echt, het scheelt je veel zorgen als je het geld gewoon op een rekening hebt staan, anders moet je sowieso verhuizen met een klein budget.

Als je budget over hebt om een verhuisteam in te schakelen, dan is dit zeker geen overbodige luxe! Laat het werk uit handen nemen door de professionals van Top Movers. Neem vrijblijvend contact op.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *