Verhuizen met een pasgeboren baby?

buurt leren kennen
Buurt leren kennen? Word lid van een buurtcommissie!
5 oktober 2018
Huis leegruimen na het overlijden
Huis leegruimen na het overlijden van een dierbare
3 november 2018
verhuizen met een pasgeboren baby

Alsof een nieuwe baby nog niet genoeg verandering teweeg brengt in jullie leven, sta je ook nog eens op het punt om te verhuizen. Hoe pak je dat aan, verhuizen met een pasgeboren baby of tijdens een zwangerschap? In deze blog volgen wat tips om je in zo’n geval voor te bereiden op de verhuizing.

Verhuizen met een pasgeboren baby

Ten eerste moet je als kersverse moeder natuurlijk je gezondheid op de eerste plaats zetten. Ga niet over je eigen grenzen heen om alles op tijd af te kunnen krijgen. Een bevalling en het zorgen voor een baby vergt veel energie en je wil natuurlijk niet dat je psychische of lichamelijke klachten krijgt door vermoeidheid of stress.

Tip: Neem dus in de aanloop en tijdens je verhuizing ook voldoende rustmomenten en luister goed naar je lichaam. Bespreek dit ook met je partner en de mensen die jullie komen helpen tijdens de verhuizing, zodat iedereen hier begrip voor kan hebben en je je niet bezwaard hoeft te voelen dat je er af en toe even tussenuit piept.

Voorbereiding

Begin zo vroeg mogelijk al met de voorbereidingen, zodat je alles op je gemak kunt doen en niet in de stress schiet. Ben je nog zwanger terwijl je al met je verhuisplannen in je hoofd zit? Zorg dan dat alles goed geregeld is tegen de tijd dat je kindje ter wereld moet komen.

Je gemoedstoestand en het gevoel dat alles veilig is en goed geregeld, heeft namelijk invloed op je bevalling. Maak een planning voor de komende tijd, waarin je voor jezelf een behapbaar schema kunt maken. Verdeel ook de taken en geef daarbij aan wat jij wel of niet denkt te kunnen doen.

Oppas rondom de verhuizing

Voor de verhuisdag zelf zal je bij het verhuizen met een pasgeboren baby waarschijnlijk al lang gedacht hebben aan het regelen van een oppas. Maar, in de dagen of misschien zelfs al in de weken vooraf en ook na de verhuizing, is het ook fijn om af en toe je handen vrij te hebben en je aandacht kan richten op de taken die je te doen staan. Regel daarom ook wat extra vrije dagen voor jezelf door middel van een betrouwbare oppas, al is het maar voor een dagdeel.

Babykamer

Baby’tjes zijn gevoelig voor veranderingen en het is dan ook een aanrader om de babykamer zoveel mogelijk hetzelfde in te richten als in het vorige huis. Zo kan je baby sneller wennen aan de nieuwe omgeving.

Je spaart je krachten tijdens het verhuizen met een pasgeboren baby door zoveel mogelijk uit te besteden aan professionele verhuizers. Zo heb je zelf tijd over om lekker te genieten van jullie nieuwe huis met jullie kersverse gezinnetje.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *