Verhuizen naar het buitenland

Tijd om op te ruimen
Tijd om op te ruimen
31 juli 2017
recensievideo
Recensie Stratus
31 juli 2017
verhuizen

Ik houd van reizen. Altijd al gehad. Als meisje van 16 wilde ik als au pair naar Londen. En ik wilde reisleidster worden. Dat leek me heerlijk. Allemaal vreemde landen zien, andere culturen, avonturen beleven… Maar dat is er niet van gekomen. Soms loopt het leven anders dan je had gepland. Maar een paar jaar geleden begon het plotseling weer te borrelen van binnen. Dat begon toen ik voor het eerst een reis maakte naar Canada. In m’n eentje. Wat een geweldig land is dat! Dat gevoel, die verwondering, bewondering maakt echt iets los.

Meer reizen

Vorig jaar besloot ik meer te gaan reizen. Na Canada ben ik naar Amerika gegaan. En nu ben ik weer terug in Nederland. Maar mijn reislust is nog niet verdwenen. Ik wil ook nog naar Australië en Nieuw-Zeeland. Dat lijkt me echt geweldig. En ik denk stiekem ook aan verhuizen naar het buitenland.

Begin dit jaar heb ik een tijdje in Barcelona gewoond. En dat beviel me heel goed. Ik heb al een beetje rondgekeken op Internet, want als je gaat verhuizen naar het buitenland moet je heel veel regelen. De website van de rijksoverheid geeft veel informatie.

Verhuisbedrijf

Maar het gaat natuurlijk niet alleen over het regelen van zaken. Je laat ook mensen achter en spullen. Want wat gooi of geef je weg en wat neem je mee? En wat houdt dat in, zo’n verhuizing naar het buitenland? Doet een Nederlands verhuisbedrijf dat of moet je een verhuisbedrijf inhuren in het land waar je naar toe gaat?

Ik heb een beetje gegoogeld en kwam een paar handige tips tegen:

  • Kies een ervaren verhuisbedrijf dat de bestemming goed kent. Je wilt niet dat ze verdwalen met al jouw spullen.
  • Bepaal vooraf wat je wilt meenemen en wat je zelf kunt doen. Dit bespaart geld!
  • Vraag een offerte aan. Dan kom je niet voor verrassingen te staan.
  • Houdt rekening met uw huisdieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *