Verhuizen naar het platteland

kantoorhond
Een kantoorhond, om deze redenen moet je er eentje nemen!
23 oktober 2019
planten
Gaan je planten altijd dood? Niet met deze tips!
7 november 2019
verhuizen naar het platteland

Welke voordelen biedt verhuizen naar het platteland?

Verhuizen naar het platteland vanuit een grote stad. Veel stedelingen moeten er waarschijnlijk niet aan denken. In de stad heb je immers toch alles? Winkels, uitgaansgelegenheden, cultuur en maaltijdbezorging op elk gewenst moment. Maar ook is er in de stad veel onrust en stress. Daarom dromen sommige stedelingen erover om ooit te verhuizen naar het platteland. Voor mensen die zich afvragen waarom, hebben we hieronder een aantal onmiskenbare voordelen van het wonen in een plattelandsgemeente op een rijtje gezet.

Kwaliteit van de leefomgeving

Je leefomgeving doet veel met je. Het bepaalt hoe je je voelt, welk humeur je hebt en op den duur zelfs hoe je in het totale leven staat. Op het platteland is het zo dat inwoners veel meer ruimte hebben dan in de stad. Vergelijk een vrijstaand huis met een tuin maar eens met een appartement in een drukke straat. Geen wonder dat veel mensen op het platteland minder gestrest zijn. Weidse uitzichten, veel groen en een schone lucht zijn ook aspecten waarvan je profiteert als je hebt besloten te verhuizen naar het platteland.

Het sociale aspect

In de vele flats in onze grote steden is het een bekend fenomeen: je weet maar nauwelijks wie je buren eigenlijk zijn. Ja, je kent ze misschien wel van gezicht, maar daar houdt het ook wel bij op. Elkaar gedag zeggen op straat is er ook niet bij. In kleine gemeenten en dorpen op het platteland is dit vaak anders. Of soms zelfs totaal het tegenovergestelde: daar is het raar als je elkaar géén gedag zegt, zelfs al is het tegen een vreemde. De gemoedelijkheid en de vriendelijkheid van de mensen is wat veel stedelingen naar het platteland laten verlangen. Het uitgebreide verenigingsleven in dorpen is ook al zo’n aspect. Er wordt veel georganiseerd door lokale verenigingen, waarvan de leden langdurige en innige vriendschappen met elkaar hebben.

Lagere huizenprijzen

Het financiële plaatje is natuurlijk ook iets waar je niet omheen kunt. De huizenprijzen veranderen natuurlijk door de jaren heen en de ene stad is de andere niet, maar toch staat één ding vast: in plattelandsgemeenten krijg je meer vierkante meters voor je geld dan in (grote) steden. Sterker nog, in de grootste steden is het voor mensen met een modaal inkomen zelfs bijna niet te doen om nog aan een betaalbare woning te komen! Dus niet alleen de sociale aspecten zijn belangrijk, ook het kostenplaatje valt niet te negeren wanneer mensen besluiten te verhuizen naar het platteland.

Verhuizen naar het platteland als single?

Mocht je single zijn, dan heeft de stad ogenschijnlijk nog een extra voordeel te bieden: andere singles om mee te daten. Maar vlak het platteland ook niet uit! Dankzij een van Nederlands meest geliefde tv-programma’s weten we al sinds een tijdje dat er in agrarische gebieden ook genoeg leuke en spraakmakende vrijgezellen rondlopen. De video hieronder bewijst het:

Ben jij van plan om binnenkort te verhuizen naar het platteland? Onthoud dan dat je deze verhuisklus met een gerust hart kunt overlaten aan de professionals van Top Movers. Al vele klanten gingen je voor en genoten van een onbezorgde verhuizing.

1 Comment

 1. Theo stevens schreef:

  Vele weten echter niet dat er door plattelanders geleefd en gewerkt word
  Dus het romantische verhaal van eeuwige rust klopt dan ook niet
  Gek dat landbouw wat op het platteland gebeurd in mijn ogen door overheid gezien wordt als de meest vervuilende lucht en bodemkwaliteit maar als om er heen verhuizen ineens als schone lucht omschreven wordt
  Dus het romantisch verhaal dat de lucht schoon is en eeuwige rust kan naar het rijk der fabelen en je zult toch ook aan moeten passen naar gewoonte en tradities van het platteland
  Als je dit kunt heb je een goed verblijf
  Kun je dit niet overweeg dan nog eens goed om er te gaan wonen want ben bang als je een hele gemeenschap tegen je in het harnas jaagd je er geen leven heb
  En maatschappelijk geheel buiten gesloten kunt raken
  Let wel als er iets is ben je wel meer op elkaar aangewezen hulpverlening is op afstand en is het toch fijn als buren behulpzaam zijn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *