Verhuizen op je oude dag; de seniorenverhuizing

samenwonen
Van twee naar een; wij gaan samenwonen!
7 juni 2018
verhuislift
Verhuizen met het gemak van een verhuislift
27 juni 2018
seniorenverhuizing

Verhuizen is niet altijd makkelijk, al helemaal niet wanneer je flink op leeftijd bent. Een seniorenverhuizing vergt dan ook de nodige aandacht, om ervoor te zorgen dat de verhuizing voor bejaarden niet al te stressvol is en ze op hun gemak de nieuwe woning kunnen betrekken.

Seniorenverhuizing

Mijn oma is onlangs verhuisd, samen met haar complete afdeling van het verzorgingstehuis. Het tehuis was wat gedateerd en was dan ook nodig aan een renovatie toe. De komende zes maanden woont mijn oma dus op een andere locatie in een dorp verderop. Toen het nieuws de bewoners bereikte, ontstond direct een lichte paniek.

”Hoe moet dat dan? Waar gaan we heen? Wie komt ons helpen?”

Niet alle bewoners hebben zomaar familie paraat staan om ze te helpen bij deze, voor sommigen toch wel ingrijpende seniorenverhuizing. Gelukkig hadden de medewerkers van de afdeling daar al lang rekening mee gehouden en de verhuisservice van Top Movers ingeschakeld.

Rust in de tent

Met een duidelijk stappenplan en een strakke tijdsplanning die door het verhuisbedrijf werd aangeleverd, konden de medewerkers van het verzorgingstehuis de bewoners al enigszins geruststellen. Tijdens een speciale informatiebijeenkomst voor de bewoners en hun familie, werd alles nog eens goed en duidelijk uitgelegd. Bij de bijeenkomst was ook iemand van het verhuisbedrijf aanwezig om alle vragen te kunnen beantwoorden. Dit bracht gelukkig weer wat rust in de tent.

Het verhaal was voor ons eigenlijk vrij duidelijk; de seniorenverhuizing werd volledig verzorgd en eigenlijk hoefden de bewoners, en wij als familie, helemaal niets zelf te doen. Alles werd tot in de puntjes geregeld. De ouderen kregen zelf de keuze of er meubelstukken of items waren, die ze niet meer mee wilden verhuizen. Zo niet, dan werd gewoon alles ingepakt en meeverhuisd.

Het inpakken

Een dag voor de verhuizing kwam de inpak ploeg om alle spulletjes in te pakken, waarbij een van de medewerkers kwam assisteren om ervoor te zorgen dat bijvoorbeeld de tandenborstel en de medicijnen in een apart tasje werden bewaard. De wat argwanende ouderen stonden erop, dat ze tijdens het inpakken aanwezig waren in hun kamer. Misschien niet al te praktisch, maar natuurlijk was ook dat mogelijk.

Mijn oma vond het allemaal wel best. Toen haar kamer aan de beurt was, heb ik haar opgehaald en zijn we in de buurt samen koffie gaan drinken. Het was uiteindelijk zo gepiept; binnen een uur zaten al haar bezittingen in dozen. Ook de dag van de verhuizing zelf ging gesmeerd. De ouderen werden na het ontbijt in een busje meegenomen naar de nieuwe plek. Na een kennismakingsronde en een potje kaarten, konden ze hun nieuwe kamer alweer in! En.. alles stond al op de juiste plek.

Mijn oma en ook de andere bewoners waren goed te spreken over het werk van de verhuizers, die op hun beurt onder lichte dwang met hun zakken vol chocoladerepen en snoep weer huiswaarts keerden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *