Verhuizen? Tijd om de energieleveranciers te vergelijken!

Top Movers onderschrijven de Code Verantwoordelijk Marktgedrag
19 november 2018
oma verhuizen
Oma verhuizen in 1 dag, hoe doe je dat?
28 november 2018
energieleveranciers

Energieleveranciers vergelijken

Als je gaat verhuizen en voor je nieuwe woning een energiecontract moet afsluiten, neem dan eerst eens de tijd om de verschillende energieleveranciers goed met elkaar te vergelijken. Dat kan je een hoop geld schelen!

Voordelen van overstappen

Dit geldt trouwens niet alleen voor het afsluiten van een energiecontract in een nieuwe woning. Ook als je ergens alweer een tijdje woont, doe je er goed aan om ieder jaar weer eens te kijken naar wat de markt op dat moment te bieden heeft. Veel energieleveranciers geven bovendien mooie cashback kortingen tot wel honderden euro’s, bij het afsluiten van een nieuw contract. Deze bonus wordt aan het einde van het jaar verrekend op de jaarrekening. Zo kun je steeds gebruik maken van een nieuwe korting, wanneer je jaarlijks overstapt.

Contract meeverhuizen?

Het is mogelijk om je huidige energiecontract mee te nemen en gewoon over te zetten op je nieuwe adres. Geef dit minimaal twee weken van te voren aan en laat je leverancier weten dat het gaat om een verhuizing. Wat je in ieder geval moet doen wanneer je gaat verhuizen, is bij vertrek uit je oude huis de meterstanden opnemen en een foto maken van de tellerstanden van zowel de elektra, de gasmeter en de watermeter. Doe hetzelfde bij aankomst in je nieuwe huis. Het nieuwe maandbedrag wordt geschat op basis van historisch verbruik van de woning, dus houd dit vooral in het begin goed in de gaten en check of het verbruik realistisch is ingeschat.

Toch overstappen

Heb je een vast contract met nog een lange looptijd? Bekijk dan eerst eens op welke manier jouw huidige leverancier de opzegvergoeding berekent. Hier zijn wettelijk wel maximale bedragen aan gesteld. Soms kan overstappen in dat geval alsnog wel lonen en ben je zelfs met een opzegboete uiteindelijk goedkoper uit. Let wel op wanneer je gebruik hebt gemaakt van een contract met een cashback korting; die zal je bij het opzeggen moeten inleveren.

Energieleveranciers vergelijken

Er zijn tal van vergelijkingssites te vinden, maar let goed op of deze ook echt onafhankelijk zijn en minimaal 20 tot 30 verschillende leveranciers vergelijken. Een goede energievergelijking site is bijvoorbeeld www.energievergelijken.nl. Je vindt hier ook meer informatie over soorten contracten en andere zaken rondom het overstappen naar een andere energieleverancier.

Ga voor groen!

Grijze en milieuvervuilende energie is echt niet meer van deze tijd natuurlijk, dus ga bij je keuze gewoon voor groen! Voor de prijs hoef je het niet meer te laten, inmiddels zijn de groenste energieleveranciers helemaal niet duurder. Je kunt via ‘de groene stroom checker‘ nagaan of jouw leverancier en de verschillende producten die ze leveren, ook écht duurzaam zijn of dat ze je groene ‘sjoemelstroom’ proberen aan te smeren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *