Verhuizen? Wat doe ik met mijn kat?

verhuisstress
Wat te doen tegen verhuisstress?
12 januari 2018
interieurtips
Je nieuwe huis inrichten? Interieurtips!
8 februari 2018
kat

Verhuizen? Wat doe ik met mijn kat?

Al weken lijkt mijn oude huis deels op een slagveld. Dozen stapelen zich op, alles krijgt een andere plaats en er is veel heen en weer geloop. Ook mijn kat merkt de verhuizing op en lijkt er soms wat nerveus door te worden. Ze trekt zich vaker terug.

Huisdier

Ik heb een katje, Minou. Ze is al jaren mijn trouwe gezel en wordt stilaan een jaartje ouder. Toch blijft ze mijn lieveling die ik voor geen goud zou willen missen. We zijn zo vertrouwd geraakt aan elkaar met de tijd. Ook is zij erg vertrouwd geraakt aan het enige huis waar ze tot nu toe woonde en de omgeving. De verhuizing brengt dus ook voor haar heel veel te weeg.

Aparte ruimte

Ik probeer haar zo vaak als mogelijk af te zonderen van het gerommel de laatste tijd en maakte haar plaatsje in de logeerkamer. Daar staat haar mandje nu, alsook haar etensbakje en haar speeltjes. Ze kan uiteraard nog vrij rondlopen als ze wil. De dag van de echte verhuizing ga ik haar echter enkel daar houden met een gesloten deur.

Reismandje

Ook staat in de logeerkamer nu al haar reismandje. Daar kan ze alvast een beetje aan wennen. Op de dag van de verhuizing zal ze in dit reismandje mee gaan in de auto. Zij zal als laatste verhuisd worden, nadat alle inboedel de verhuiswagen in gaat.

Nieuwe locatie

Minou houdt van haar routines. Ik merk dat ze niet zo gek is op veranderingen. Het kostte heel wat tijd bijvoorbeeld voor haar om te wennen aan haar nieuwe mandje. Dus ook op de nieuwe locatie vermoed ik dat ze stress zal ervaren en haar tijd zal nemen om de boel te verkennen op haar eigen tempo. De eerste weken ga ik haar binnenhouden, zodat ze zeker niet verdwaald kan raken. Ik ga proberen zo veel als mogelijk vast te houden aan onze rituelen en aan haar etenstijd.

Ik ben er alvast klaar voor, ik hoop Minou ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *