Vier spectaculaire verhuizingen op een rij!

Gaat jouw werk verhuizen? Check of jouw bedrijfsverhuizing goed is geregeld!
7 februari 2019
Amazon ging je al voor! Zo creëer je de ideale werkplek
Amazon ging je al voor! Zo creëer je de ideale werkplek
6 maart 2019
Vier spectaculaire verhuizingen op een rij!

Natuurlijk is verhuizen spannend, maar voor de meeste verhuizers is het de dagelijkse gang van zaken. Er zijn natuurlijk verhuizingen waar het hart van iedere verhuizer sneller van gaat kloppen. In deze blog daarom vier spectaculaire verhuizingen op een rij!

Spectaculaire verhuizingen

Niet iedere verhuizing is hetzelfde en in sommige gevallen komt het dan ook aan op een operatie met militaire precisie. Bijvoorbeeld bij ontzettend waardevolle objecten, belachelijk grote dingen of soms een verhuizing van levensbelang.

1. De verhuizing van de Nachtwacht

Als professionele verhuizer ben je echt wel wat gewend, maar hier was de spanning om te snijden; de verhuizing van de 170 kilo wegende Nachtwacht in 2013. Een van de pareltjes van ons vaderland en ontzettend kwetsbaar. Het wereldberoemde schilderij keerde na negen jaar terug naar het Rijksmuseum. Uit voorzorg werd door het museum niet exact bekend gemaakt wanneer het 4,5 meter brede schilderij zou arriveren om pottekijkers op afstand te houden. Er werden dan ook strenge veiligheidsmaatregelen getroffen. Er was extra veel politie op de been om het schilderij te beschermen en de omgeving van het museum werd volledig afgezet. Uiteindelijk verliep alles goed en kon iedereen weer rustig ademhalen toen de Nachtwacht aan de muur hing.

2. Een compleet huis verplaatsen

Waarom alles inpakken als je ook gewoon je hele huis kunt verplaatsen? In Alphen werd onlangs een complete villa van 650.000 kilo in zijn geheel naar zo’n 100 meter verderop verhuisd. De vermogende eigenaar had plannen om op deze plek een nieuw huis te bouwen en bleek goedkoper uit te zijn om de oude villa een stukje verderop te zetten in plaats van te slopen. Omdat stenen en beton makkelijk scheuren, moest het huis tot op de millimeter precies recht gehouden worden. Dit werd zo secuur uitgevoerd dat zelfs de glazen in de kast konden blijven staan zonder om te vallen.

3. Een vliegtuig verhuizen

Corendon liet onlangs een complete Boeing 747 in de tuin van hun hotel in Badhoevedorp plaatsen. Het gevaarte deed er vanaf Schiphol drie nachten over om op een zelfrijdende dieplader op de plaats van bestemming te komen. Er waren wel wat obstakels op de route, maar door wat sloten te dempen, bruggen te maken en de A9 af te zetten kon met rijplaten de weg vrij gemaakt worden. Dat verhuizingen van vliegtuigen niet altijd goed gaan, bleek wel toen een oude Dakota tijdens het vervoer over de snelweg in 2016 klem kwam te zitten op een viaduct… De vleugels bleken iets te breed. Foutje bedankt!

4. Een verhuizing van levensbelang

Bandsma Bultje Topmovers kreeg vorig jaar de opdracht van het Medisch Centrum Leeuwarden om de gehele nierdialyse afdeling te verhuizen van Heerenveen naar Leeuwarden. Een afdeling die voor patiënten letterlijk van levensbelang is. Dankzij de professionele inzet konden binnen een uur na aanvang van de klus de eerste nierdialyse machines alweer worden aangesloten op de nieuwe afdeling.

Ook een spectaculaire verhuizing voor de boeg? Niets is de verhuizers van Top Movers te gek, wij krijgen alles voor elkaar! Bijvoorbeeld de verhuizing van een datacenter. Nieuwsgierig geworden? Klik hier 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *