Vijf tips voor razend snel inpakken

kleine verhuizing
Kleine verhuizing of grote verhuizing: de verschillen en overeenkomsten
13 mei 2020
staycation
Geen vakantie? Tips voor een productieve staycation
27 mei 2020
snel inpakken

We maken maar weinig mensen mee wiens hobby het is om in te pakken voor een verhuizing. Het inpakken is een klus die je dan ook het liefst zo snel mogelijk wilt klaren. We krijgen regelmatig de vraag of we tips hebben voor het inpakken voor een verhuizing. In deze blog delen we daarom de vijf beste tips voor het snel inpakken van je volledige inboedel.

1. Voorbereiding is key

De snelheid en efficiency van een verhuizing valt of staat bij de voorbereiding. Zorg er daarom voor dat je ruim op tijd voldoende verhuisdozen en ander inpakmateriaal in huis hebt. 

2. Vraag (de juiste) hulp

Het is een bekende valkuil om teveel of juist te weinig hulp te vragen bij een verhuizing. Bedenk daarom goed welke mensen je goed zou kunnen gebruiken. Dat begint al bij het inpakken. Zie je door de bomen het bos niet meer? Vraag je meest georganiseerde vriend of vriendin om je te helpen. Ga niet met teveel mensen tegelijk inpakken. Anders weet je namelijk niet meer wat je in welke doos hebt ingepakt, super irritant natuurlijk.

3. Eerst wegdoen, dan inpakken

Maak voor dat je begint met inpakken eerst een ronde door je huis. Bedenk of je alle spullen die je hebt ook echt nodig hebt in je nieuwe huis. Alles wat je nu al wegdoet hoef je later niet te verhuizen. Dat maakt het inpakken een stuk makkelijker. Je kunt hier bijvoorbeeld al twee maanden van tevoren mee beginnen. Zet een grote doos op een vaste plek in huis en doe hier steeds spullen in die je niet mee wilt verhuizen. Als de doos vol is, of misschien vul je wel meer dozen, dan kun je ze naar de kringloop of het grof vuil brengen. Spullen die nog mooi en bruikbaar zijn kun je ook verkopen op Marktplaats. 

4. Combineren kun je leren

Verpakkingsplastic en -papier zijn super bruikbaar om kwetsbare spullen in te rollen, maar minder goed voor het milieu. Je kunt verpakkingsmateriaal besparen door je glaswerk en servies in kleding en handdoeken in te pakken. Begin met de kleding die nu niet in het seizoen is en die je op dit moment niet draagt. Het is niet alleen milieubewust, doordat je twee dingen samen in een doos doet kun je super snel inpakken.

5. Iedere dag een beetje

In plaats van een paar volle dagen inpakken kun je het inpakken beter verspreiden over een paar weken. Pak iedere dag een paar dozen in. Begin met de spullen die je de komende tijd niet nodig hebt en bewaar spullen die je dagelijks gebruikt voor het laatst. Doe iedere dag een beetje, om te voorkomen dat je op het laatst snel moet inpakken.

Klaar om jouw verhuizing te plannen? Neem contact met ons op om een afspraak te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *