Vijf vragen die je vooraf aan je verhuizer moet stellen

droomproject
Zo begin jij aan je droomproject in het buitenland
1 juli 2020
Een bouwval kopen voor een prikkie
Een bouwval kopen voor een prikkie
13 juli 2020
Vijf vragen die je vooraf aan je verhuizer moet stellen

Uit onderzoek van het CBS blijkt dat mensen gemiddeld 7 keer verhuizen in hun leven. Dat is iets vaker dan een keer per 10 jaar. Bij zo’n belangrijke gebeurtenis in je leven kun je waarschijnlijk wel wat professionele hulp gebruiken. Maar hoe kom je erachter of je te maken hebt met een goed verhuisbedrijf? In deze blog vertellen we je de vijf vragen die je zou moeten stellen voordat je met een verhuisbedrijf in zee gaat. 

1. Hoeveel ervaring heeft het bedrijf?

Het aantal jaren ervaring zegt veel over een verhuisbedrijf. Een beginnend verhuisbedrijf is niet per se slecht, maar beginnersfouten zijn snel gemaakt. In de loop der jaren ontwikkelt een bedrijf zich, waardoor je met een ervaren bedrijf zekerder bent van een schadevrije en efficiënte verhuizing.

2. Gaat het om een Erkende Verhuizer?

Het keurmerk Erkende Verhuizers helpt consumenten bij het vinden van een betrouwbaar verhuisbedrijf. Bij een verhuizing komt behoorlijk wat vertrouwen kijken. Je vertrouwt een bedrijf met al je eigendommen toe. Dat is niet niets! Heel begrijpelijk dat je hier wat zekerheid bij wilt krijgen. Top Movers beschikt over het keurmerk Erkende Verhuizers. Bij bedrijven met dit keurmerk ben je zeker van gediplomeerde verhuizers én een verhuisverzekering.

3. Is de inboedel verzekerd?

Als je kiest voor een Erkende Verhuizer weet je op deze vraag het antwoord al. Anders is het de moeite waard om deze te stellen. Een verzekering is van groot belang bij je verhuizing. Ondanks de ervaring en het vakmanschap van het verhuisbedrijf kan er natuurlijk altijd iets verkeerd gaan. Dan wil je zeker weten dat de waarde van je inboedel goed verzekerd is. Bij ons is je inboedel verzekerd tot €100.000, maar dit kan per verhuisbedrijf verschillend zijn. Laat je hierover dus goed informeren.

4. Wat zijn de kosten, en hoe worden deze berekend?

Ook de kosten van een verhuizing zijn niet onbelangrijk. Deze kunnen op verschillende manieren berekend worden. Soms kiezen verhuisbedrijven ervoor om vooraf te bepalen hoeveel meubels en dozen er verhuisd moeten worden. Hier wordt dan een vaste prijs over afgesproken. Andere bedrijven kiezen ervoor om een prijs per uur af te spreken. Wanneer de verhuizing meer werk is dan verwacht vallen de kosten hoger uit, maar ze kunnen ook meevallen. Houd ook rekening met kosten voor bijvoorbeeld een ontheffing of parkeervergunning als je vanuit of naar een binnenstad verhuist. 

5. Wat gebeurt er als er schade wordt gemaakt?

Ieder verhuisbedrijf hoopt op een vlekkeloze verhuizing. Toch kan het gebeuren dat er iets beschadigt aan de spullen, het huis of iets buiten het huis. Dan is het prettig om te weten hoe deze schade afgewikkeld wordt. Er is namelijk maar één ding vervelender dan schade, en dat is schade die niet goed opgelost wordt. 

Wil je een afspraak maken voor jouw verhuizing? Of wil je onze verhuizers het vuur aan de schenen leggen met jouw vragen? Neem dan contact met ons op. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *