Voor het eerst op kamers, waar moet je aan denken?

Redenen waarom je wil verhuizen naar het platteland
Zes redenen waarom je wil verhuizen naar het platteland
21 oktober 2020
huisdieren
Tips om je huisdieren te verhuizen
4 november 2020
Voor het eerst op kamers, waar moet je aan denken?

Op kamers gaan is een belangrijke levensgebeurtenis. Voor het eerst in je leven ga je verhuizen zonder je ouders. Je bent opeens verantwoordelijk voor het betalen van je huur, het schoonhouden van je kamer en gemeenschappelijke ruimtes en voor het doen van je eigen boodschappen. Daar krijg je ook een hoop vrijheid voor terug. Je hoeft met niemand, behalve je huisgenoten, rekening te houden, je kunt eten wat je wilt en je hoeft aan niemand te laten weten hoe laat je thuis bent. Er komt een hoop kijken bij je eerste zelfstandige verhuizing. In deze blog delen we een paar praktische aandachtspunten waar je zeker aan moet denken.

Verhuisbedrijf inschakelen

Je denkt misschien: ‘zoveel spullen heb ik helemaal niet’, maar in de praktijk valt dat meestal behoorlijk tegen. Naast je persoonlijke spullen neem je waarschijnlijk je eigen bed, bureau, kledingkast en een opbergkast mee naar je studentenkamer. Je kunt ervoor kiezen om een busje te huren en deze meubels zelf te verhuizen. Als je jouw verhuizing snel in één dag wilt regelen kun je ook onze verhuizers inschakelen. Met een professioneel verhuisbedrijf zijn jouw spullen verzekerd tijdens het verhuizen, zo kom je niet voor vervelende onverwachte kosten te staan. Bovendien hebben onze verhuizers ervaring met de steile trappen en smalle gangen die je in een studentenhuis vaak tegenkomt. En lukt het niet om jouw meubels via de trap naar boven te tillen? Dan nemen we een verhuislift mee. Jouw meubels kunnen dan langs de buitenkant van het gebouw omhoog getild worden.

Parkeervergunning of ontheffing

Het nadeel van die gezellige studentenkamer in het centrum van die leuke stad is dat deze niet altijd aan vrij toegankelijke straten gelegen zijn. Controleer daarom voor je verhuizing of het nodig is om een ontheffing of parkeervergunning aan te vragen voor de verhuiswagen.

Verzekeringen

Als je nog bij je ouders woont ben je meestal via hen verzekerd voor brand en diefstal in huis. Zodra je op eigen benen staat moet je dit zelf gaan regelen. Helaas is dit bij veel studenten en starters een ondergeschoven kindje. Veel mensen onderschatten hoeveel waardevolle spullen zij in huis hebben staan, zelfs als je op kamers woont. Bedenk je maar eens hoeveel het zou kosten als je alles in je kamer, inclusief kleding, laptop en andere kostbaarheden, opnieuw zou moeten aanschaffen. Verdiep je daarom in een inboedelverzekering voordat je uit huis gaat. Als je dit eenmaal geregeld hebt kun je met een gerust hart uit huis. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *