Voordelen van verhuizen tijdens de feestdagen

kersttrends
Kersttrends van nu en hoe het niet moet
14 november 2019
Logistiek van een formule 1 team
De logistiek van een formule 1-verhuizing
27 november 2019
Voordelen van verhuizen tijdens de feestdagen

De feestdagen zijn voor de meeste mensen de drukste tijd van het jaar. De kerstboom versieren, cadeautjes kopen en inpakken, boodschappen doen voor het kerstdiner. Als je tijdens de kerstdagen moet verhuizen is de decembermaand éxtra druk. Terwijl jouw familie hun cadeaus uitpakt, sta jij dozen in te pakken. Toch zijn er ook redenen waarom verhuizen tijdens de feestdagen juist leuk is.

Schuif aan

Als jij tijdens kerst druk bezig bent met spullen uitzoeken, dozen inpakken en klussen heb je een perfect excuus om geen kerstdiner te organiseren. Er zal niemand in jouw familie zijn die dit van je verwacht. Laat je daarom lekker verwennen bij vrienden en familie. Niets is zo fijn na een dag klussen als aan kunnen schuiven aan een heerlijk kerstdiner. Vergeet niet om je kerstoutfit vast klaar te leggen, zodat je niet in al je verhuisdozen hoeft te zoeken.

Minder vakantiedagen nodig

Als je op een werkdag gaat verhuizen, dan moet je hier vakantiedagen voor opnemen. Tijdens kerst zijn de meeste mensen toch al vrij van hun werk, dus is het niet nodig om je kostbare vakantiedagen te gebruiken. Dit jaar valt kerst op woensdag en donderdag, dus met 1 extra vakantiedag heb je vijf dagen om je op je verhuizing te richten.

Verhuizen tijdens de feestdagen

Combineren kun je leren

Als je het leuk vindt om kerstkaarten te sturen, dan kun je die dit jaar combineren met een verhuisbericht. Zo kun je iedereen een fijne kerst wensen én direct jouw nieuwe adres doorgeven. Er bestaan zelfs speciale kerst verhuiskaarten. Zorg er wel voor dat je dit in de eerste week van december doet, zo voorkom je dat kerstkaarten naar je oude adres verstuurd worden.

No tree, no problem

Wanneer je tijdens de feestdagen bezig bent met verhuizen, heeft het geen zin om een kerstboom op te zetten. Je kerstversiering kun je daarom in de doos laten en direct naar je nieuwe huis brengen. Zorg er hierbij wel voor dat je breekbare kerstballen goed inpakt in papier of inpakfolie. Zorg er ook voor dat het duidelijk is dat deze doos breekbare kerstversiering bevat. Het zou natuurlijk zonde zijn als jouw kerstversiering de feestdagen niet overleeft. Vind je het eigenlijk jammer dat je dit jaar geen kerstboom kunt opzetten? Zorg er dan voor dat je een klein doosje met kerstversiering apart houdt, zodat je toch voor wat kerstsfeer kunt zorgen tijdens het verhuisproces.

Een kerst om nooit te vergeten

Oké, toegegeven, het is misschien niet heel gezellig om tijdens kerst te verhuizen. Ondanks de voordelen is verhuizen toch een flinke klus, waar soms toch wat stress bij komt kijken. Ben je niets vergeten? Is het huis schoon en netjes opgeleverd? Maar deze kerst vier je op je nieuwe adres, en dat zul je nooit meer vergeten. Zorg dus voor kerstkransjes voor bij de koffie, trek een foute kersttrui aan en zet een vrolijke kerstplaylist aan. En maak voldoende foto’s, deze kerst wordt onvergetelijk!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *