Wanneer heb je recht op verhuiskostenvergoeding?

Verhuisbedrijf Amsterdam
Kun je duurzaam verhuizen?
28 juli 2017
Tijd om op te ruimen
Tijd om op te ruimen
31 juli 2017
onkostenvergoeding

Verhuizen kan heel leuk zijn, maar soms moeten mensen verhuizen zonder dat ze dat willen. Bijvoorbeeld als je huis wordt gesloopt of gerenoveerd. Voor veel mensen is dat echt een drama. Want als je lekker woont en je helemaal niet weg wilt, zit je daar helemaal niet op te wachten!

Schrale troost

Een schrale troost is dat je dan een verhuiskostenvergoeding kunt krijgen. Deze verhuiskostenvergoeding is bedoeld als tegemoetkoming in de kosten voor het verhuizen en de herinrichting. De bedragen zijn best aardig. Voor zelfstandige woningen, woonwagens en standplaatsen is de minimumbijdrage bijna 6000 euro. Dit bedrag verandert wel elk jaar.

Schade

Heb je schade door de renovatie en wordt deze niet helemaal gedekt door de verhuiskostenvergoeding? Dan kun je proberen een schadevergoeding te krijgen. Deze komt dan bovenop de verhuiskostenvergoeding.

Wisselwoning

Een kennis van mij verhuisde tijdelijk naar een wisselwoning. Het ging om de duur van de renovatie. Zij kreeg toen van de verhuurder een vergoeding voor de verhuiskosten. We zijn er zelf achteraan gegaan, want in veel gevallen wordt die vergoeding niet aangeboden door de verhuurder. Let daar dus goed op!

Gemeente

Iemand anders vertelde me dat hij voor de renovatie geld kreeg van de gemeente. Je hebt dan toch recht op de verhuiskostenvergoeding van de verhuurder. De verhuurder mag de bijdrage dan wel verlagen met het bedrag dat je van de gemeente krijgt.

Aanbod

Ik hoorde ook dat verhuurders aan mensen aanbieden om in plaats van de vergoeding, de verhuizing voor je te regelen. En ook hun nieuwe huis van binnen te schilderen en te stofferen. Dat is aardig aangeboden, maar je hoeft zo’n aanbod dus niet te accepteren. Je kunt in plaats daarvan om de minimumvergoeding vragen. De verhuurder is dan verplicht de minimumvergoeding in geld over te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *