Wauw! Dit is een bijzonder studentenhuis

Waarom niet? Een waterval of rivier in huis!
Waarom niet? Een waterval of rivier in huis!
20 maart 2019
bedrijfsverhuizing
De Brexit en de grote bedrijfsverhuizingen!
31 maart 2019
Studentenhuis

Van studentenhuis naar starterswoning

Wil je van een studentenhuis naar starterswoning? Zeg je studentenhuizen, dan denk je vaak aan vieze keukens, badkamers en woonkamers. Aan borden die al een week afgewassen moeten worden en een woonkamer waar de bierresten nog op de tafel zitten van een feestje afgelopen weekend. Toch zijn er, zoals je in onderstaand filmpje kan zien, zeker een aantal studentenhuizen die heel bijzonder zijn! De studenten op deze plek wonen fantastisch en draagt zeker niet bij aan het beeld dat de meeste mensen hebben van een studentenhuis.

Maar wat nou als je klaar bent voor de volgende stap? Hoe ga je van een studentenhuis naar een starterswoning? Wij geven je een aantal tips. Zo zal deze transitie makkelijker verlopen.

Kijk kritisch naar spullen

Als je van een studentenhuis naar starterswoning gaat, dan is het goed om heel kritisch naar je spullen te kijken. Het ligt er natuurlijk aan hoe netjes je bent, maar als je per se die versleten bank wilt meenemen uit het studentenhuis, denk dan twee keer na. Hoe leuk is het om juist bij deze stap serieus door je spullen te gaan en weg te doen wat je niet meer mooi vindt of wat versleten is?

Oud en nieuw

Wel is het heel leuk om oude meubels met nieuwe meubels te combineren natuurlijk! Het oude kastje van oma. Een mooie stoel uit de kringloopwinkel en een mooie vaas die je bent tegen gekomen op een rommelmarkt. Combineer dit met je nieuwe spullen en je kan een ‘one of a kind’ interieur creëren. En dat is veel persoonlijker dan een woonkamer die zo uit een magazine gerold komt.

Meer spullen nodig?

Bedenk dat je waarschijnlijk meer spullen nodig zal hebben als je van een studentenhuis naar starterswoning gaat. Denk goed na over wat je in welke kamer wilt hebben en hoe je deze wilt inrichten. Je hoeft natuurlijk niet alle spullen in één keer te kopen. Maar zorg ervoor dat je een plannetje van tevoren hebt, zo voorkom je ook rommel in huis.

Bestel op tijd

Als je voldoende budget hebt om wat uit te geven aan het interieur, zorg dan dat je meubels op tijd bestelt! Het kan vaak even duren voordat het geleverd wordt. En dan heb je kans dat je de eerste paar weken na je verhuizing nog zonder spullen zit.

Laat de verhuizing uit handen nemen

Van studentenhuis naar starterswoning. Je bent vast al druk genoeg met het uitruimen van je studentenkamer en de inrichting van je starterswoning. Je kan de verhuizing uit handen laten nemen door Topmovers. Topmovers is een professioneel verhuisbedrijf en kan ook helpen bij het uitpakken van de spullen in het nieuwe huis! Heb je nog een kast die in elkaar gezet moet worden? Ook dat kan je aan Topmovers overlaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *