Welke woontrends zien we in 2021 terug?

Opruimen voor de verhuizing
Opruimen voor de verhuizing volgens de Marie Kondo methode
13 januari 2021
van huurhuis naar koophuis
Van huurhuis naar koophuis, hier moet je rekening mee houden
27 januari 2021
Welke woontrends zien we in 2021 terug?

Welke woontrends kun je terugzien?

Wat je vaak bij woontrends ziet is dat ze vloeien. Zo was het natuurlijk niet zo toen 2021 begon, alle trends van 2020 opeens verdwenen waren. Natuurlijk komen er nieuwe trends bij, maar er blijven ook zeker een aantal overeind staan van 2020. Welke woontrends zien we terug in 2021? Bekijk het hieronder! Zo kun je met deze trends zeker je nieuwe huis inrichten.

Let’s stay botanical

Het is niet alleen bewezen dat planten in huis een positieve invloed hebben op mensen, het staat ook nog eens helemaal hip. Het is een trend die ook in 2019 te zien was zelfs: planten in huis, in allerlei soorten en maten. En in 2021 worden ze allemaal nog tropischer dan ze al waren. Ga voor een Strelizia bijvoorbeeld of kijk of je je eigen kurkuma kunt verbouwen met de kurkuma plant. Je ziet veel exotische planten ook in je lokale bloemenwinkel waarschijnlijk. Het is dus niet moeilijk om een tropische jongen in huis te halen!

Welke woontrends zien we terug in 2021? Zwart blijft zwart

In 2020 is de kleur zwart een hoofdrol gaan spelen. En dan hebben we niet zozeer over zwarte muren… Vooral de elementen waren en zijn zwart. Zwarte deurgrepen bijvoorbeeld, zwarte haakjes voor je handdoeken of een zwarte tussendeur. Het is een trend die doorzet. Op het gebied van keukens had de kleur zwart al langer de overhand, je ziet veel zwarte keukens voorbij komen. Het liefst zo strak mogelijk afgewerkt met rvs en een licht keukenblad.

Het luxegevoel met marmer

Marmer was in de 20ste eeuw erg populair, maar heeft ook nu weer een comeback gemaakt. Dit luxe gesteente geeft veel sfeer aan je huis. Als je mooi klassiek marmer in huis wilt hebben, ga dan voor een tof keukenblad of een dienblaadje van marmer. Het nadeel van marmer is wel dat het erg prijzig is. Gelukkig zijn er allerlei goedkopere alternatieven. Zoals een keukenblad gemaakt van composiet met een marmerlook. Je ziet ook veel plastic dat een marmerlook heeft… Het is net wat je mooi vindt, maar daarmee kun je aardig de plank mis slaan.

Scandi look

Wij Nederlanders houden van de Scandi look. De simpelheid, de schoonheid en het gemak dat dit soort design met zich mee brengt is ideaal. Het staat strak, maar toch ook gezellig. En veel elementen zijn goed te combineren in andere stijlen die je misschien al in huis hebt. Deze trend blijven we dus nog even zien in 2021! Wel zie je een verandering in de kleuren bij Scandi meubels. Zo zie je in 2021 veel natuurlijke kleuren, zoals houtkleur, rotan of linnen bijvoorbeeld.

Het is heel leuk om bezig te zijn met de inrichting van je nieuwe huis, maar het is ook wel handig als je een verhuisbedrijf neemt die je kan helpen met alles rondom de verhuizing. Bij Topmovers verhuizen ze niet alleen, ze kunnen ook helpen met het monteren en/of demonteren van kasten of andere voorwerpen. Zo kun jij je lekker bezig houden met de inrichting van je nieuwe huis! Neem vrijblijvend contact op en bekijk samen de mogelijkheden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *