Zes redenen waarom je wil verhuizen naar het platteland

keuken verhuizen
Wil jij ook je keuken verhuizen?
14 oktober 2020
Voor het eerst op kamers, waar moet je aan denken?
Voor het eerst op kamers, waar moet je aan denken?
28 oktober 2020
Redenen waarom je wil verhuizen naar het platteland

Veel mensen die altijd met plezier in de stad hebben gewoond verhuizen op een zeker punt in hun leven naar het platteland. Want hoewel het heerlijk is om in de stad te wonen, kan de rust van het platteland je toch over de streep trekken. In deze blog vertellen we je waarom ook jij zou willen verhuizen naar het platteland.

Reden 1: Meer ruimte voor je geld

De belangrijkste reden waarom mensen naar buiten de stad verhuizen is om meer ruimte om zich heen te hebben. Voor het budget waar je in de stad een appartement kunt kopen, kun je ergens anders in het land een ruime eengezinswoning kopen. Met name wanneer je een gezin hebt is het heel prettig om wat meer ruimte te kunnen hebben. In de stad is dat een stuk duurder.

Reden 2: Meer rust

Een ander voordeel van wonen buiten de stad is de rust. Voor echte stadsmensen klinkt dit misschien niet als een voordeel, in de stad is namelijk altijd iets te doen. Toch is het ook heel erg fijn om na een drukke dag werken thuis te komen in de rust. Geen dronken toeristen, loeiende sirenes of uitgaanspubliek in je straat.

Reden 3: Parkeren voor de deur

Als je in de stad woont is parkeren voor de deur een luxe die maar weinig mensen gegund is. Buiten de stad is dit vaak geen enkel probleem. Nooit meer zoeken naar een parkeerplek maar gewoon je auto voor de deur parkeren. Ideaal!

Reden 4: Een tuin

Een woning met een tuin is in veel steden behoorlijk aan de prijs. Als je ervoor kiest om naar een dorp te verhuizen behoort dit voor veel mensen ineens wel tot de mogelijkheden. Zeker in deze bijzondere tijd was het fijn om tijd in je eigen tuin door te kunnen brengen. Niet voor niets overwogen veel mensen de afgelopen tijd om naar het platteland te verhuizen.

Reden 5: Sociaal contact

In een dorp maak je veel gemakkelijker contact met andere mensen dan in de stad. Over het algemeen is er in een dorp een meer betrokken gemeenschap. Mensen kennen elkaar en helpen elkaar wanneer dit nodig is. Als je het fijn vindt om ergens te wonen waar je je buren nog gewoon kent, dan kan een goede optie zijn om de stad uit te gaan.

Reden 6: Je bent zo in de stad

Nederland is maar een klein landje. Zelfs als je in het noorden van Groningen woont, ben je binnen een uur in het centrum van een stad. Als je de reuring van de stad mist kun je dit gemakkelijk opzoeken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *