Amazon ging je al voor! Zo creëer je de ideale werkplek

Vier spectaculaire verhuizingen op een rij!
Vier spectaculaire verhuizingen op een rij!
20 februari 2019
Help, mijn man is geen klusser
Help, mijn man is geen klusser
13 maart 2019
Amazon ging je al voor! Zo creëer je de ideale werkplek

Het hoofdkantoor van Amazon is ondergedompeld in jawel, planten! Het kantoor in Seattle heeft nu meer dan 40.000 planten in de werkomgeving geplaatst om werknemers te inspireren en de concentratie te verhogen. Klinkt jou dit als de ideale werkplek? Ok, 40.000 planten is misschien voor jouw kantoor wel heel rigoureus… Toch kan je met wat kleine aanpassingen de ideale werkplek creëren om de concentratie te verhogen van werknemers. Hoe? Dat lees je hieronder.

ideale werkplek

De ideale werkplek met zakelijk verhuizen

Je kan de werkvloer aanpassen als je ergens zit, maar hét ideale moment is om dit te doen als je zakelijk gaat verhuizen. Je gaat immers toch al naar een nieuwe, lege ruimte. Tijd voor iets nieuws dus!

Richt de ruimte efficiënt in

Wist je dat een goed en efficiënt ingerichte bedrijfsruimte ook kan zorgen voor een betere productiviteit? Denk goed na over de looproutes naar onder andere het koffieapparaat en de kopieermachine. Bedenk ook of er werkplekken zijn waar er vaak getelefoneerd wordt en of er misschien mensen werken die meer behoefte hebben aan stilte tijdens het werk.

Richt comfortabel in

Comfort is een must voor een ideale werkplek! Iets waar je zeker niet op mag bezuinigen tijdens het uitkiezen van een nieuwe kantoorinrichting. Dat geldt natuurlijk ook voor lekkere koffie. Een ander punt wat voor een comfortabele werkomgeving zorgt is een goede klimaatbeheersing. Warmte in de winter en verkoeling in de zomer.

Zorg voor sfeer

Een extra aangename werksfeer zorgt ook voor meer productiviteit en zelfs voor minder ziekteverzuim! Denk daarbij aan een aantal mooie planten (á la Amazon) en kleuren die zo een ideale werkplek vormen. Ook de verlichting is een belangrijk punt. Ga voor goede verlichting op de werkplekken en voor sfeervolle verlichting in bijvoorbeeld de kantine. Ook de kleuren van de muren doen veel met de sfeer. Ga voor vrolijke, maar ook rustige kleuren die helpen bij de concentratie (lichtgroen, lichtblauw bijvoorbeeld).

Betrek de werknemers bij ideale werkplek

Om te zorgen dat iedereen zich fijn voelt bij de nieuwe inrichting is het goed om ook eens de wensen van je werknemers te horen. Misschien wil de een graag dicht bij een raam zitten en heeft de ander juist meer behoefte aan een rustige werkplek. Een ander zal wellicht met tips komen wat betreft comfort. Misschien een idee om eens een brainstorm middagje te houden? Daarbij kan je alvast wat tekeningen en schetsen maken van de nieuwe inrichting! Een goeie start voor de ideale werkplek.

Binnenkort zakelijk verhuizen? Lees dan ook even deze blog om te checken of alles is geregeld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *