10 dingen die je doet voordat je gaat verhuizen

De verhuizing naar een zorgcentrum
De verhuizing naar een zorgcentrum
2 december 2020
hekel aan verhuizen
Hekel aan verhuizen? Gebruik deze tips!
16 december 2020
voordat je gaat verhuizen

Een verhuizing verloopt het meest soepel als je goed bent voorbereid. Daarom delen we vandaag 10 dingen die je kunt doen voordat je gaat verhuizen. Hiermee wordt jouw verhuizing een eitje!

1. Verhuizing plannen

Het eerste dat je doet wanneer je gaat verhuizen is natuurlijk een datum kiezen. Wij houden graag tijd voor jouw verhuizing vrij, dus maak op tijd een afspraak. 

2. Opruimen

Waarom zou je spullen die je nooit gebruikt inpakken en naar je nieuwe woning verhuizen? Begin jouw verhuisproces daarom met een grote opruiming. Spullen die nog goed te gebruiken zijn kun je verkopen of naar de lokale kringloopwinkel brengen. 

3. Verhuizing doorgeven aan je buren

Als je lang op een plek hebt gewoond heb je waarschijnlijk veel met je buren meegemaakt. Het is daarom wel zo leuk om op tijd aan hen te laten weten dat je gaat verhuizen. Bovendien is het prettig voor je buren om te weten wanneer zij nieuwe buren krijgen.

4. Meten is weten

Meubels die mooi in je huidige woning staan, hoeven niet per se mooi in je nieuwe woning te passen. Zorg daarom dat je ruim voor je verhuizing opmeet of alle meubels op zijn minst een plek kunnen krijgen in je nieuwe huis. En past jouw grote hoekbank niet? Dan is het handig om op tijd een nieuwe bank te kunnen kopen.

5. Inpakken

Laat het inpakken niet tot het laatste moment wachten maar begin hier op tijd mee. Spullen die je voorlopig niet nodig hebt kun je bijvoorbeeld al in dozen doen. Dat scheelt veel tijd kort voor de verhuizing.

6. Catering 

Tijdens het klussen en de verhuizing is het heerlijk als je een kopje koffie en iets te eten kunt maken. Zorg daarom dat je voor die tijd een koffiezetapparaat en een koelbox in je nieuwe huis neerzet. 

7. Stoelen en een tafeltje

Naast eten en drinken is ook wat comfort prettig tijdens het klussen. Een tafeltje met een paar stoelen zijn fijn om tussen het werken door te kunnen ontspannen. Die campingstoelen en klaptafel hoef je tijdens je verhuizing dan ook niet meer mee te nemen.

8. Planten overbrengen

Als je zeker wilt zijn dat je planten niet beschadigen tijdens de verhuizing kun je ze vooraf al meenemen. Zo hoeven ze niet in een koude verhuiswagen te staan en kunnen ze vast acclimatiseren op hun nieuwe plek.

9. Vriezer en koelkast leeg

Het is jammer als je eten en drinken bederft. Na de verhuizing moet een koelkast bovendien 8 uur uit op zijn plek staan voordat je hem aan kunt zetten. Dit heeft te maken met de koelvloeistof die door het verhuizen is verplaatst in het apparaat. Zorg daarom dat je weinig tot niets meer in je koelkast en vriezer hebt op het moment dat je gaat verhuizen.

10. Schoonmaken

Wat is er fijner dan je spullen een plek geven in een schoon huis? Plan daarom voordat je gaat verhuizen een grote schoonmaak in je nieuwe woning, zodat alles schoon en fris is als je bent verhuisd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *