3 tips en tricks om je magazijn te verhuizen

ontzooien
8 tips om je huis volledig te ‘ontzooien’
6 januari 2020
verzekering
Zakelijk verhuizen? Vergeet de verzekering niet!
15 januari 2020
magazijn

Een zakelijke verhuizing kan een behoorlijke onderneming zijn. Iedere dag waarop je niet voor je klanten kunt werken kost immers geld, dus je wilt ervoor zorgen dat de verhuizing zo snel mogelijk is afgerond. Als je een groot magazijn moet verhuizen is een goede planning extra belangrijk. Maar wees niet bang, zoals je in het filmpje hebt kunnen zien kan de verhuizing van jouw magazijn ook heel efficiënt gebeuren. In deze blog geven we je drie tips om jouw magazijn snel en efficiënt te verhuizen. Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen? Of wil je direct de verhuizing van jouw magazijn plannen? Wij helpen je graag. 

Tip 1: Maak het nieuwe magazijn gereed

warehouse

Als je begint met het plannen van de verhuizing is het verstandig om op de nieuwe locatie te beginnen. Zorg ervoor dat daar zoveel mogelijk werk voor de verhuizing is gedaan. Heb je bijvoorbeeld nieuwe stellingen nodig? Zorg ervoor dat deze op tijd zijn geïnstalleerd, zodat jouw voorraad tijdens de verhuizing direct op de juiste plek gezet kan worden. Denk ook bijvoorbeeld aan de belichting van het magazijn. Is dit voldoende voor jouw producten, of moeten er hier en daar lampen worden opgehangen? Daarnaast is het van essentieel belang om de IT op jouw nieuwe locatie goed in te richten. Als je bijvoorbeeld het magazijn van jouw webwinkel wilt verhuizen, dan wil je direct na de verhuizing beginnen met het verzenden van pakketten. Zorg er daarom voor dat de nieuwe locatie efficiënt is ingericht en alles op orde is voor de dag van de verhuizing.

Tip 2: Draaiboek maken

draaiboek

De volgende tip is er een die we samen met jou zullen doen. Als de verhuisdatum gepland is, dan is de volgende stap om een draaiboek te maken van deze dag of dagen. In dit draaiboek plan je stap voor stap de hele verhuizing. Je maakt ook een planning voor het personeel: wie is er tijdens de verhuizing aanwezig om te helpen? Door na te denken over het verloop van de hele verhuizing voorkom je dat je belangrijke dingen vergeet.

Tip 3: Zorg voor de juiste materialen

Net als bij iedere verhuizing zijn de juiste materialen van belang. Bij een particuliere verhuizing kun je hierbij denken aan verhuisdozen en een verhuislift, bij de verhuizing van een magazijn komt hier meer bij kijken. Heb je misschien een heftruck nodig om pallets mee in te laden? En heb je voldoende verpakkingsmateriaal om alle voorraad veilig te kunnen verhuizen?

Met deze tips kun je beginnen met het plannen van de verhuizing van jouw magazijn. Wil je dat wij meedenken? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

3 Comments

  1. Marie de Jonge schreef:

    De juiste mensen en materialen inzetten is erg belangrijk om het verhuisproces voorspoedig te laten verlopen. Het is inderdaad goed om voorbereidingen te treffen in het nieuwe gebouw, zodat de verhuizing ook beter gestructureerd kan worden. Een goede planning is daarbij een must.

  2. Vincent Rondwijk schreef:

    Het verhuizen van een magazijn is inderdaad een hele klus. Zorg ervoor dat je een goed plan hebt en de juiste hulp en materialen inschakelt. Het vervoeren van alle opgeslagen materialen is het meeste werk. Een professioneel team inschakelen is vaak het handigst.

  3. Ivan de Leeuw schreef:

    De verhuizing van een magazijn moet zo mogelijk snel maar ook veilig gebeuren. Het een mag het ander niet uitsluiten. Goed materiaal, professioneel opgeleide en voldoende krachten zijn essentieel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *