Een lijstje om niets te vergeten tijdens je verhuizing

emigratie
Top 7 populairste bestemmingen emigratie
5 augustus 2020
Hier moet je rekening mee houden als je kleiner gaat wonen
Hier moet je rekening mee houden als je kleiner gaat wonen
19 augustus 2020
Een lijstje om niets te vergeten tijdens je verhuizing

Een verhuizing is een flinke logistieke operatie die je niet dagelijks doet. Of nou ja, wij wel natuurlijk! Daarom helpen we je graag bij het maken van een lijstje. Want als je alles wat je moet doen rondom je verhuizing opschrijft, dan weet je zeker dat je niets vergeet. Omdat er al talloze lijstjes rondgaan op het internet zal dit geen volledige lijst zijn. We noemen een aantal belangrijke punten die niet mogen ontbreken op jouw to do lijstje voor je verhuizing. 

Administratief

Je kunt niet zomaar verhuizen zonder dit aan iemand te laten weten. Als je eerder verhuisd bent weet je waarschijnlijk dat er een heel aantal instanties zijn die je op de hoogte moet brengen. Tip: houd een paar weken of maanden voor je verhuizing bij van welke instanties je mail en/of post krijgt. Schrijf deze organisaties op en zorg ervoor dat je aan hen een adreswijziging doorgeeft. Zorg er daarnaast voor dat je je direct na de verhuizing inschrijft in je nieuwe gemeente. 

Klussen

Ook als je niet naar een ‘klushuis’ verhuist zullen er ongetwijfeld klusjes zijn die je in je nieuwe huis wilt doen voordat je gaat verhuizen. Zet deze klussen daarom ook op je lijstje.  Wil je deze klussen liever uitbesteden? Je kunt hier een klusjesman voor inhuren, maar ook wij bieden een montageservice aan. Of het nu gaat om muren sauzen of IKEA-kasten in elkaar zetten, wij helpen je er graag mee. Zorg ervoor dat je iedere klus op je lijst zet en neem hier ook voldoende tijd voor. Het is veel fijner om te verhuizen wanneer alle klussen alvast gedaan zijn.

Ontspullen


We schreven er al eerder over: ontspullen. Hoe minder onnodige spullen je meeneemt naar je nieuwe woning, hoe beter. Daarom raden we je aan om voordat je gaat verhuizen tijd te nemen om je spullen uit te zoeken. Iets meer dan twee jaar niet gebruikt? Geef het dan aan iemand die je kent, verkoop het of doneer het aan de kringloop. Hiermee maak je iemand anders blij met iets waar jij niets meer mee doet. In bovenstaande video worden goede tips gegeven om effectief te ontspullen voor je verhuizing.

Verhuiskaarten

Hoe leuk is het om post te krijgen op je nieuwe adres? Als je zeker wilt weten dat je vrienden jouw nieuwe adres doorkrijgen kun je verhuiskaarten versturen. We kunnen je garanderen dat je hier tijdens je verhuizing geen zin in hebt. Zorg er daarom voor dat je ruim van tevoren kaartjes hebt uitgezocht en een adressenlijst hebt. Dit scheelt een hoop werk na je verhuizing.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *