Wil jij ook je keuken verhuizen?

De beste kinderboeken over verhuizen
De beste kinderboeken over verhuizen
7 oktober 2020
Redenen waarom je wil verhuizen naar het platteland
Zes redenen waarom je wil verhuizen naar het platteland
21 oktober 2020
keuken verhuizen

Bij een verhuizing gaat het niet alleen om het vervoer van meubels, dozen en apparaten. Soms kiezen mensen er ook voor om hun keuken te verhuizen. Als je gehecht bent aan je keuken en de afmetingen komen overeen, dan kun je ervoor kiezen om je keuken mee te nemen naar je nieuwe woning. Is het voor jou interessant om je keuken te verhuizen? Of neem je bijvoorbeeld alleen je elektrische apparaten of het gasfornuis mee? 

Keuken verhuizen interessant?

Als je net een nieuwe keuken hebt gekocht kan het interessant zijn om deze mee te nemen naar je nieuwe woning. Je kunt hier ook voor kiezen als je simpelweg gehecht bent aan je keuken. Denk hier echt goed over na voordat je besluit om je keuken te verhuizen. Het vereist behoorlijk wat extra werk om de keuken eerst te demonteren en vervolgens in je nieuwe keuken opnieuw te plaatsen. Hierbij bestaat altijd het risico dat de keuken beschadigt tijdens het transport. Ten slotte is het ook verstandig om goed te meten of de keuken daadwerkelijk in het nieuwe huis past. Let er bijvoorbeeld op dat een eventuele hoek op dezelfde plek zit, en of apparaten op dezelfde plek kunnen worden aangesloten.

Keukenapparaten verhuizen

Als je er niet voor kiest om je keuken te verhuizen kun je soms wel bepaalde keukenapparaten meenemen. Als je bijvoorbeeld een wasmachine of een losse koelkast hebt zou je deze een plek kunnen geven in je nieuwe huis. Waar moet je aan denken als je deze apparaten vervoert?

Koelkast

Het is belangrijk om een koelkast zoveel mogelijk staand te vervoeren. Als de koelkast liggend vervoerd wordt, of teveel heen en weer geschud wordt kan de koelvloeistof teveel verplaatsen in het apparaat. Let er daarnaast op dat je de koelkast ruim van tevoren leeghaalt, schoonmaakt en het vriesvak laat ontdooien. Als het ijs in de koelkast smelt kan er een flinke plas in de koelkast ontstaan, niet handig tijdens een verhuizing. Staat de koelkast eenmaal op de juiste plaats? Laat deze dan minimaal 12 uur lang uitstaan. De koelvloeistof kan dan weer op de juiste plek terechtkomen voordat het apparaat weer aan gaat.

Wasmachine 

Een wasmachine verhuizen verdient ook wat extra aandacht. Buiten het feit dat dit een behoorlijk zwaar apparaat is zijn er meer dingen waar je op moet letten. Zorg er bijvoorbeeld voor dat al het water uit de machine is gelopen. Leg daarom de ontkoppelde afvoerslang in een emmer, zodat het water weg kan lopen. Zorg er tot slot voor dat de trommel wordt vastgezet met transportbouten, zodat de machine niet beschadigt tijdens het vervoer. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *