Tips om je huisdieren te verhuizen

Voor het eerst op kamers, waar moet je aan denken?
Voor het eerst op kamers, waar moet je aan denken?
28 oktober 2020
verhuisdozen inpakken
Verhuisdozen inpakken: zo doe je dat
11 november 2020
huisdieren

Ga jij binnenkort verhuizen met je harige, gevederde of geschubde vrienden? Verhuizen met huisdieren is een extra uitdaging. Zij begrijpen natuurlijk niets van alle dozen en vreemde mensen in hun huis. Daarom is het handig om je verhuizing goed voor te bereiden voor jouw dieren. In deze blog geven we je een aantal tips. 

Verschillende dieren, verschillende reacties

Niet alle dieren reageren hetzelfde op een verhuizing. Het spreekt voor zich dat een hond op een andere manier gehecht is aan zijn huis dan bijvoorbeeld een hamster of een goudvis. Bij deze laatste twee dieren verhuis je hun verblijf, waarna ze zich net zo thuis voelen als in je oude huis. Bij een hond of een kat is hier iets meer tijd en aandacht voor nodig.

Houd zoveel mogelijk hetzelfde

Tijdens een verhuizing verandert er heel veel voor je dier. Dit is daarom niet een goed moment om een nieuwe voerbak of krabpaal aan te schaffen. Het helpt als je huisdieren hun eigen spulletjes herkennen in het nieuwe huis. Bewaar de spullen van je huisdier samen in één gemakkelijk te vinden verhuisdoos. Wanneer je bent verhuisd is het belangrijk om deze spullen zo snel mogelijk een plek te geven.

Logeren

Het is beter om je huisdier niet thuis te hebben tijdens de daadwerkelijke verhuizing. Het is ideaal als je huisdier tijdens die dag ergens kan verblijven waar hij zich ook vertrouwd voelt. Logeert jullie hond weleens bij vrienden of familie? Misschien kan hij tijdens de verhuizing op dit adres verblijven. Als je niet zo’n adres hebt kun je je huisdier het beste in één ruimte laten tijdens de verhuizing. 

Warm nestje

Wanneer je al je eigendommen hebt verhuisd is het tijd om een fijn plekje te maken voor je huisdier. Zorg ervoor dat alle spullen van je dier een plek hebben gekregen. Zo voelt hij zich direct thuis in zijn nieuwe huis.

Kalmerende middelen

Als je merkt, of vermoedt, dat je huisdier ondanks alle voorzorgsmaatregelen gestrest zal reageren op de verhuizing, dan bestaan er ook kalmerende middelen. Je kunt hier naar vragen bij je dierenarts. Er bestaan medicijnen die je huisdier kan innemen, maar ook kalmerende sprays en andere geurmiddelen voor in huis. Wanneer je deze in huis sprayt komt je huisdier gemakkelijker tot rust.

Ben je klaar om je huisdieren mee te nemen naar een nieuwe plek? Dan is het tijd om een afspraak te maken met onze verhuizers! Neem contact op voor een vrijblijvende offerte, dan reserveren wij vast jouw verhuisdatum. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *