Vergeet deze vijf dingen niet na je verhuizing

De meest bijzondere huizen van Nederland
De meest bijzondere huizen van Nederland
22 juli 2020
emigratie
Top 7 populairste bestemmingen emigratie
5 augustus 2020
na je verhuizing

Normaal gesproken houdt ons werk erop zodra de verhuizing erop zit. We laten je achter op je nieuwe adres met al je meubels en een grote hoeveelheid dozen. Maar het werk gaat hier voor jou nog verder. Daarom gaan we in deze blog in op de fase na de verhuizing. Waar moet je aan denken als je net verhuisd bent?

Direct uitpakken

Onze eerste tip voor wanneer je net verhuisd bent is om direct alles uit te pakken. Het is fijn om te zorgen dat je na je verhuizing nog een paar dagen vrij hebt om alles uit te pakken en een plekje te geven. Het is anders erg verleidelijk om dozen onuitgepakt op zolder te laten staan. Het is niet alleen praktisch om direct je dozen uit te pakken, het helpt je ook om je meer thuis te voelen in je nieuwe huis.

Stilstaan bij je verhuizing

Hierop haakt de tweede tip handig in. Zorg ervoor dat je niet alleen bezig bent met de praktische aspecten van je verhuizing, maar ook met de emotionele kant. Het is nogal wat om van de ene op de andere dag ergens anders te wonen. Het is logisch dat hier wat tijd voor nodig is. Neem hier dan ook de tijd voor. Verwen jezelf met eten van een voor jou nieuw restaurant in je nieuwe buurt en geniet van je nieuwe plek.

Housewarming geven

Een andere manier om je sneller thuis te voelen in je nieuwe huis is door anderen uit te nodigen. Geef gezellig een housewarming voor je vrienden en nieuwe buren. Dit is meteen een handige stok achter de deur om klusjes voor die tijd op te knappen. 

De buurt verkennen

Bij een nieuw huis hoort ook een nieuwe buurt. Hoe leuk is het om deze buurt te gaan verkennen? Maak een lange wandeling door alle straten en langs alle huizen en eventuele winkels, cafés en/of restaurants. Op deze manier ontdek je mooie en leuke plekjes in je nieuwe buurt. 

Mensen leren kennen

Wil je nieuwe mensen leren kennen in je nieuwe buurt? Sluit je dan aan bij een vereniging. Ga bijvoorbeeld een teamsport doen, of pak een (nieuwe) hobby op. Hier vind je gelijkgestemde mensen uit je nieuwe omgeving. Een andere manier om nieuwe mensen te leren kennen is door middel van een app. Probeer bijvoorbeeld Chisple. Deze ontmoetingsplaats is speciaal om nieuwe mensen te leren kennen met dezelfde interesses en levensstijl. Een soort online daten, zonder het romantische aspect. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *